Ugrás a fő tartalomra

Christina Lauren: Nem mézes hetek - "Lecsapott a balszerencse?"

"Biztos tudjátok, mit mondanak az önbeteljesítő jóslatokról. Ha győzöl valamiben, egyszerre győztesként tekintesz magadra, és aztán valahogy onnantól… folyton nyersz."

A hangzatos Christina Lauren álnéven alkotó páros tökéletesen ismeri a harmincas éveik elején járó szingli nők kálváriájának humoros oldalát, és azt, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek. Nem mézes hetek egy hamisítatlan, könnyed, de igényes szórakozást ígérő lektűr.

Olive Torres finoman szólva is egy rakás szerencsétlenség, ha másért nem, hát azért, mert ezt hiszi magáról. Nincs munkája, nincs pasija, és egy förtelmesen zöld, rettentően szűk koszorúslányruhában kell megjelennie ikertestvére, Ami esküvőjén. A násznép kollektív balsorsa okán Olive-ra ezúttal rámosolyog Fortuna istennő. A napfényes Mauira utazhat tíz napra, jóformán ingyen. Mindössze annyit kell tennie, hogy a nővérének adja ki magát, és elviseli a jó megjelenésű, ámde igen modortalan Ethan Thomas társaságát. 

Nem nagyon tudok mást mondani rá, mint hogy eszméletlenül tüneményes. Sziporkázó és nagyon vicces, néha pikáns, de sosem közönséges. A két fő karakter szimpatikus, összezördüléseik rendkívül szórakoztatóak, és ahogy lassan, de biztosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a mi lelkünk is garantáltan elandalodik. Ráadásul a borítékolható végkimenetel ellenére azért szolgál pár meglepő fordulattal.

Olyan ez a romantikus komédia, mintha megajándékoznának egy sütivel, amikor rossz a kedved. Valami habkönnyű, édes finomsággal, ami felvidít és elűzi a csúnya felhőket. Gyorsan olvasható, kacagtató, üde és egy pillanatra sem unalmas. Téli deprimáltság, idejekorán betoppanó tavaszi fáradtság, vagy szimpla lehangoltság esetén olvasása erősen javallott. Nincs más dolgod, mint levetni magad a kanapéra, és gondtalanul élvezni ezt a váratlan és merész képzeletbeli utazást a béke egyik fűszoknyás-napfényes szigetére.


Budapest, 2022
352 oldal  
ISBN: 9789635681853 
Fordította: Lévai Márta




Megjegyzések