Ugrás a fő tartalomra

Rubin Eszter: Az új hedonizmus szabadsága - "A szakács teremtő erővel bír."

„A receptek a jó minőségű, friss, szezonális alapanyagokra épülnek, amelyek legmélyebb lényegét megőriztem az étel elkészítése során, és igyekeztem mindenből a legjobbat kihozni.– írja Rubin Eszter legújabb szakácskönyvében. Az új hedonizmus szabadsága tökéletesen tükrözi alkotója hitvallását: odafigyeléssel, odaadással elkészített egészséges ételek receptjei ínycsiklandóan étvágygerjesztő képekkel illusztrálva.

A mi családunk kétszemélyes, és a párom étkezés szempontjából nagyon egyszerű elveket követ, én viszont odavagyok az új ízekért, és a szokatlan formációkért. Többek között imádom a padlizsánt és a céklát, a kimchi a legújabb szerelmem és fűszernek rendszeresen használok szezámmagot vagy akár apróra tört mandulát.

A konyhában rendszerint felülkerekedik bennem a kreatív, kísérletező kedvű énem: megnézem, mi van itthon, és azokból az alapanyagokból álmodom össze a vacsorámat, de igyekszem odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Szeretem a főzés szertartását, és azt az örömet, amit akkor érzek, amikor sikerül valami különösen finomat létrehoznom.

Éppen ezért gondolom azt, hogy Rubin Eszter szakácskönyvei varázslatosak. Nem csak a csodálatos fotók miatt, hanem mert olyan szeretettel főz, ami manapság szerintem nagyon ritka jelenség. Mintha ez lenne az ő napi meditációja. Szenvedéllyel, precízen alkot, miközben szabadjára engedi a fantáziáját. Igazi újító, hozzáértése és elhivatottsága kétségtelen. Minduntalan bebizonyítja, hogy az is ehet igazán jóízűeket, aki valamilyen ételintoleranciában szenved.

Glutén-, tej-, és cukormentes receptjei egytől egyig egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek, ugyanakkor rendkívül ízletesek és változatosak. Ezek a mindennapi fogások annyira minőségiek és elsőrangúak, hogy az ember a saját asztalánál is étteremben érezheti magát tőlük.

Az evés az egyik legalapvetőbb örömforrásunk, és ez az élvezet mindannyiunkat, kivétel nélkül megillet. Ezért ha valaki szeretne egy kis eleganciát, extra kényeztetést csempészni a rohanó mindennapokba, ezt a könyvet jó szívvel tudom ajánlani neki.  

Jaffa Kiadó

Budapest, 2023
264 oldal 
ISBN: 9789634757320 
Fotózta: Rubin Eszter

 

Megjegyzések